Жалюзі міцно закріпили за собою звання засобу №1, яке відмінно захищає мешканців будинку від сонця. Крім того, жалюзі стали самостійним і стильним предметом інтер’єру, який створює затишок в квартирі. Оскільки вікна грають роль джерела світла в будинку, на них звертається увага в першу чергу. Тому кожного вікна потрібно гідне обрамлення. Багато хто вибирає жалюзі через їх практичності, зручності і простоти. Вони прекрасно вписуються в дизайн будь-якого будинку і надійно захищають від сонячних променів. У цій статті ми розповімо все про вертикальних жалюзі і догляді за ними.

Вертикальні жалюзі – модна класика

Видів і моделей жалюзі існує багато. Вертикальні – одні з найпоширеніших серед жителів України. Вони добре захищають від проникнення сонячних променів в будинок і дуже прості у використанні. До того ж цей вид тіньових штор більш стійкий до пошкоджень під час сильних поривів вітру. У деяких випадках такі жалюзі навіть вішають в дверні отвори замість дверей. Вертикальні жалюзі складаються з тканинних планок-ламелей, які з’єднані між собою спеціальними щільними нитками.

Керувати ними просто: потягнувши за нитки, можна закривати і відкривати штору.

Способи чищення вертикальних штор

Особливого догляду такі жалюзі не вимагають, їх чистка або мийка не займає багато часу. Найпростіший спосіб почистити вертикальні жалюзі – пройтися по кожній ламелі сухою ганчіркою, таким чином змахнувши з них пил. Справа в тому, що кожна планка жалюзі зроблена з тканини зі спеціальним просоченням. Тому проста суха чистка – ідеальний варіант, щоб освіжити вигляд штори. Якщо ж ви хочете провести більш глибоку чистку, можна вимити жалюзі в теплому мильному розчині або ж протерти вологою ганчіркою кожну ламель. При сильних забрудненнях найкраще зняти тканинні смужки з рейок і випрати їх у холодній воді. Читайте також: Як правильно доглядати за горизонтальними жалюзі

Як вибрати вертикальні жалюзі для вікон?

Перш за все потрібно визначитися, куди ви їх хочете повісити: в спальню, на кухню, офіс або в яке-небудь інше приміщення. Важливо враховувати інтер’єр і загальний стиль приміщення, щоб такі штори були доречні. Зробіть виміри ваших пластикових вікон – жалюзі повинні бути не менше самого вікна. Виходячи з обстановки і стилю приміщення виберіть колір. Це можуть бути як нейтральні пастельні тони, так і помітні кольори, або ж спокійний тон з яскравим малюнком. Тут все залежить від вашої фантазії і побажань. У нашому інтернет-магазині є вже готові вертикальні жалюзі, серед яких ви можете вибрати підходящий варіант. А можете все почати з нуля і самі вибрати розміри, колір і тканину для майбутніх жалюзі. Нам під силу задовольнити будь-яке побажання.

Де купити вертикальні жалюзі на вікна?

Оскільки похід по магазинах займає багато часу, краще за все подивитися вертикальні в інтернет-магазині. По-перше, асортимент в онлайн-маркетах набагато більший, а по-друге, ціни на будь-які світлозахисні товари будуть більш, ніж доступними. Наш сайт Jaluzi Center пропонує величезний вибір вертикальних жалюзі різних кольорів і розмірів. Крім великого асортименту вертикальних жалюзі, ціна вас неодмінно порадує. Подивіться каталог і порівняйте вартість штор такого типу в інших магазинах. У нас можна вибрати як готові жалюзі, так і замовити індивідуально за своїми розмірами. Виготовлення будь-якої моделі займе всього чотири дні. Чи не проблемою буде доставити в будь-яке місто зможемо ваші готові вертикальні жалюзі: Київ, Дніпро, Одеса та інші міста України.