Прекрасно, коли в сім’ї є дитина. І чудово, якщо у нього з перших років життя буде своя кімната. Батькам потрібно знати, що створити комфорт для свого малюка – справа відповідальна і тому в питанні, як правильно облаштувати дитячу кімнату, необхідно дотримуватися певних правил.

В якій кімнаті повинен жити малюк

По-перше, в ній не повинно бути зайвих речей. Тільки дитячий одяг, іграшки і т.д. По-друге, тони для стін меблів і штор бажано підбирати м’які, постільні, щоб приємна обстановка завжди доставляла малюкові радість. Відмінно підійдуть світло-бежеві, пастельно-жовті, світло-блакитні. По-третє, не потрібно захаращувати простір зайвої меблями. Дитина повинна відчувати свободу і в той же час затишок. Ліжечко слід розташувати так, щоб сонце з ранку не сліпило йому очі і, одночасно, досить висвітлювало приміщення. Навіть, якщо в кімнаті багато світла, не слід вибирати для дитячої темні, агресивні тони. Червоний, чорний, темний відтінки діють на дитину гнітюче і викликають занепокоєння, тому для вікон відмінно підійде тюль, а штори краще замовити світло-рожеві. Можна оформити дитячу в світло-золотистому або яскраво-зеленому кольорі. Допускається і комбінування, наприклад, світло-жовтий відтінок і світло-блакитний з незначними вкрапленнями інших м’яких колірних рішень.

Кімната для хлопчиків

У питанні, як затишно облаштувати дитячу кімнату важливо дотримуватися гармонію і не зациклюватися на однотонності. Багато батьків вважають за краще прикрашати стіни різними, простенькими візерунками. На світлому тлі відмінно виглядає якийсь нейтральний малюнок, виконаний в спокійному рожевому або світло-блакитному кольорі, невигадлива абстракція з величезних різнокольорових гуртків, схожих на мильні бульбашки. Батьки дітей зазвичай замислюються, як краще облаштувати дитячу в залежності від статі дитини. Якщо в родині хлопчик, намагаються прикрасити приміщення в світло-блакитних тонах. Відповідних кольорів підбирають меблі, штори і постільні приналежності. Однак, коли обстановка пересичена одним відтінком, на малюка він може діяти гнітюче, тому краще розбавляти світло-блакитні тони іншими: світло-жовтими, білими, салатовим, рожевими.

Свій куточок для дівчаток

Кімнати для дівчаток прикрашають в світло-рожеві, світло-жовті відтінки. Тут також не слід захоплюватися одним кольором, тим більше, якщо розміри приміщення не надто великі. Коли стіни, меблі, тканини (постіль) тільки рожевих тонів – це виглядає не дуже естетично і стомлює очі. Краще комбінувати рожевий колір з іншими, додавати зелені, салатові, білі і світло-жовті відтінки. Що придбати в дитячу кімнату? Батькам під силу вирішити питання, як облаштувати невелику дитячу кімнату, створити для своєї дитини казковий світ, де б він відчував себе затишно і комфортно. Крім ліжечка, в обстановці повинні бути:

  • м’які пуфи;
  • шафа для постільних речей;
  • полки для іграшок;
  • килимки;
  • м’які іграшки.

Про дітей постарше, подбати, щоб був зручний письмовий стіл і стілець.

Жалюзі для дитячої

Інтер’єр дитячої найкраще завершити жалюзі. Надійний захист вбереже від денного сонячного світла вдень, і закриє віконний отвір в темну пору доби. Вони повинні бути прості в експлуатації, щоб дитина могла легко впоратися з керуванням. З різноманітних моделей можна запропонувати рулонні жалюзі. Готові вироби краще придбати в спеціалізованому магазині. Рулонні жалюзі від відомих виробників виготовляються з екологічно – чистих матеріалів. Вони надійні, зручні і безпечні. Чи не збирають на ламелях пил і не стануть джерелом алергічних реакцій. Такі рулонні штори відмінно знадобляться, якщо в кімнаті спить новонароджений. Світло, що проникає з вікна, часто заважає міцному сну. Жалюзі на вікна охоронятимуть його спокійний відпочинок. Рулонні жалюзі надійні на відміну від штор і фіранок, а, як відомо, маленькі діти люблять пустувати. Вони не зможуть обірвати конструкцію на противагу карнизу.