Сьогодні багато хто використовує замість штор жалюзі. У цьому немає нічого дивного. Жалюзі для вікон не потрібно прати і прасувати, досить протерти сухою або зволоженою ганчіркою. Ще одне їх гідність в регулюванні кількості світла, що надходить від сонця і нічних ліхтарів, а також безперешкодне потрапляння свіжого повітря в приміщення.

Правильно підібрані жалюзі є прикрасою інтер’єру. Вони створюють затишок і елегантну обстановку одночасно. Жалюзі збирають з вертикальних або горизонтальних пластин. Пластини виготовляють з алюмінію, тканини, дерева. Перш, ніж встановлювати жалюзі, потрібно визначити, який їх вид Ви хочете змонтувати. Виходячи з цього вже підбираються способи установки світлозахисних конструкцій. Як встановити жалюзі на пластикові вікна, цікавляться багато. Давайте розглянемо процеси, як зняти заміри і як встановити жалюзі на металопластикові вікна. Але встановлювати їх самому або довіритися в цьому фахівцям, залишимо на ваш розсуд.

Варіанти монтажу жалюзі, заміри

  • Всередині світлового прорізу (горизонтальні) Від ширини вікна віднімається по 2 см з усіх боків. Залишається інтервал між жалюзі і верхньою межею віконного прорізу з метою вільного відкривання стулок при складених жалюзі.
  • На стулках вікна (горизонтальні) До ширини скла додається по 1,5 см з усіх боків для кріплення.
  • На стелю приміщення (горизонтальні і вертикальні) До ширини вікна додається по 5 см з кожного боку, а до висоти відстань від вікна до стелі за мінусом 1 або 2 см на карниз, довжина від вікна в напрямку підлоги закладається за бажанням.
  • На стіну кімнати (горизонтальні і вертикальні) До ширини жалюзі додається по 5 см з кожного боку, до висоти – мінімум 10 см, а далі -по бажанням клієнта.

Як встановити жалюзі на пластикові вікна самостійно

Скористайтеся гвинтами і дюбелями, придатними матеріалу стелі, стіни або вікна, тобто конструкцій, до яких будуть монтуватися жалюзі. Визначте розміщення першої точки фіксації конструкції. Буравьте отвір, вставляйте саморіз, прикручуєте кріплення шурупом. Відміряйте і позначте позицію наступної точки фіксації. Встановіть друге кріплення. При великій ширині вікна може знадобитися проміжне кріплення щоб уникнути провисання карниза жалюзі. Також читайте: Як вибрати жалюзі в дім – корисні поради

Різка конструкцій жалюзі

1. Порізка горизонтальних жалюзі по ширині: складені пластини укладають на рівну поверхню і відміряють з кожного боку відстань, яку треба зрізати. Відрізуйте однакові частини жалюзі з обох сторін. Потім відріжте рейок і карниз.

2. Порізка горизонтальних жалюзі по висоті:

  • Випустіть шнур жалюзійної конструкції.
  • Звільніть ламелі, розв’язуючи вузлики.
  • Позбавтеся від зайвих пластин, щоб отримати потрібну висоту жалюзі.
  • Відріжте кінці шнурка, зав’яжіть вузлики і зберіть назад елементи карниза.

3. Порізка вертикальних жалюзі.
За інструкцією на звороті запаковування відріжте пластини ножицями на необхідну величину. Далі обріжте напрямна рейка спеціальної ножівкою для металу. У нашій компанії Ви можете купити готові жалюзі на пластикові вікна та інші види світлопрозорих конструкцій, а також замовити виготовлення жалюзі за габаритами ваших віконних прорізів. Все розмаїття жалюзі, однотонні і з малюнком, можна знайти в нашому каталозі. На сайті можна детально вивчити, як встановити жалюзі на пластикові вікна по фото.